Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 3 paradicsom (lehet fagyasztott is), 1 zöldpaprika, 1 nagy vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kakukkfű.
Elkészítése: A
borjúhúst darabokra vágjuk. A kockára vágott vöröshagymát és a zúzott
fokhagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, rászórjuk a kockára vágott
paprikát, kissé elsütjük. Beleadjuk a felvágott paradicsomot, kicsit elsütjük a
levét, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges kicsi vizet
adunk alá, lefedve 5 percig lassú tűzön főzzük. Ekkor beleadjuk a húst és a
kakukkfüvet, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, lassú tűzön készre főzzük.
Tejföllel kínáljuk, hagyományosan galuskával tálaljk, de bármilyen köret illik
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése