Régi recept szerint készült, szerintem nagyon finom.
Hozzávalók: 4 tojás, 2 szép, egész csirkemáj (ha kicsik,
akkor 3), 7 dkg vaj, 4 kanál kenyérmorzsa, 2 kis szelet kenyér, kakukkfű,
bazsalikom, zöldpetrezselyem, só, bors, húsleves.
Elkészítése: a májakat megmossuk, elkaparjuk. Hozzáadjuk a
vajat, 2 egész tojást és 2 sárgáját, a vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott
kenyeret, a morzsát, fűszerezzük, mixerrel simára dolgozzuk. A megmaradt 2
tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit
kikenünk vajjal, belesimítjuk a lepényt, közepes tűznél körülbelül 30 perc
alatt kisütjük. Kiborítva apró kockákra vágjuk, húsleves mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése