Laktató grillhamburger

Hozzávalók (4 hamburgerhez): 1 egész, nagyobb csirkemell, csont nélkül; a páchoz: 4 evőkanál olaj, 2-2 evőkanál citromlé és szójaszósz, 1 evőkanál balzsamecet, szójaszósz és Worcester szósz, 1-1 teáskanál hagyma, és fokhagymapor, ízlés szerint: chili, só, bors; továbbá: 4 vajas hamburgerzsemle, 4 szelet lapkasajt, paradicsom és szalmakrumpli, ízlés szerint hamburgerhez való szósz; vaj (vagy más zsiradék).



Elkészítése: A páchoz valókat elkavarjuk. A csirkemellet keresztben kettévágjuk, hogy 4 nagy szelet húst kapjunk. A pácba mártjuk, edénybe tesszük, folpackal lefedjük, másnapig pácoljuk, grillen megsütjük. Közben egy vajjal kikent serpenyőben (szabad tűzön lekent lemezen) a kettévágott zsömléket megpirítjuk, még a lemezen ráhelyezünk 1-1 lapkasajtot. Paradicsomot szeletelünk rá, kirakjuk a csíkokra vágott hússal, szalmakrumplival, meglocsoljuk hamburgerszósszal, ráhelyezzük a tetejét, és azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése