Omlós, vajas keksz

Egy finom kávé, vagy kapucsínó mellé, vendégvárónak ideális. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 púpozott evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor; 3 evőkanál kristálycukor, 5 dkg dió; olaj.


Elkészítése: A diót apróra vágjuk, elkavarjuk a 3 evőkanál kristálycukorral. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzádolgozzuk a tejfölt és a porcukrot. Olajos kézzel (a tészta kicsit ragadós lesz) cipót formázunk, olajozott fóliára tesszük, a tetejét is lekenjük kevés olajjal, egy másik fóliával betakarjuk, és így, a fóliák között kb. 1 centiméter vastagra nyújtjuk. Kekszvágóval kiszaggatjuk, vagy csak simán elvágjuk, egyenként a diós cukorba forgatjuk. Előkészített lemezen, 180 fokra előmelegített tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése