Mihez kezdjünk a meggylikőrből megmaradt meggyel?
Készítsünk belőle felnőtteknek való, hűtött édességet!
Likőrös meggyzselatin
Hozzávalók 4 darabhoz: 1 piros színű tortazselatin (8 gramm), 2 evőkanál cukor, 1 dl meggyszörp (adhatunk hozzá 1 evőkanál meggylikőrt), 1 dl víz; 2 evőkanál tört mandula, meggylikőrből (visinata) visszamaradt meggy; a díszítéshez: 1 dl tejszín, tört mandula, likőr-meggyszemek.
Elkészítése: A zselatint elkavarjuk a cukorral, és a szörppel elegyített vízzel. Lassú tűzön melegítjük, és addig kavargatjuk, míg az először zavaros folyadék szépen kitisztul, levesszük. Szilikonformák aljába tört mandulát szórunk, zselatint öntünk rá, kirakjuk meggyel, leöntjük zselatinnal, és így tovább, míg a zselatin elfogy - ez legyen felül. 2-3 óra alatt, de legjobb egy éjszakán át hűtőben dermesztjük, másnap felvert tejszínhabbal, tört mandulával, és likőrös meggyel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése