Amerikai csokoládés keksz

Hozzávalók: 30 dkg kis kockákra vágott csokoládé, 2 tojás, két bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre olvasztott vaj, 1 bögre darált dió 1 teáskanálnyi szódabikarbóna, 1 vanília, 1 vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaó, egy nagy kanál méz.


Elkészítése: A vajat a cukrokkal, a kakaóval és a pudingporral simára kavarjuk, hozzáadjuk a tojásokat, végül a szódabikarbónát és a lisztet. Kavarjuk el a mézzel, dolgozzuk hozzá a diót, majd legvégül a csokidarabkákat. Elég sűrű massza lesz belőle. Előkészített, sütőpapíros lemezre kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk egymástól kissé távol, mert nőnek sülés közben. 160 fokon körülbelül 10-13 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk ne süssük túl, akkor jó, ha még puha a sütőben, mert kihűlve még keményedik kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése