Forró-, vagy jeges kapucsínó
Hozzávalók (2 adaghoz): 4 teáskanál neszkávé, 6 teáskanál nád-, vagy kristálycukor, 0,5 dl víz, 2,5 dl tej, a tetejére: kakaópor, reszelt- vagy fehércsokoládé.
Elkészítése: A neszkávét és 4 teáskanál cukrot mély turmixpohárba szórunk, hozzáöntjük a fél dl felforrósított vizet. Merülőmixer habverőjével fél-egy perc alatt kemény habot verünk belőle. Ha forrón szeretnénk, akkor a tejet közben felforrósítjuk, 2 nagyobb üvegpohárba osztjuk, 1-1 teáskanál nádcukorral elkavarjuk. Rákanalazzuk a neszkávés habot, megszórjuk kis kakaóporral és csokoládéval, azonnal kínáljuk. Ha hidegen szeretjük, a tejet hűtőből adjuk hozzá, és 1-2 jégkockát is adunk hozzá, mielőtt a habot rákanalazzuk. Fogyasztáskor a habot és a tejet szívószállal elkavargatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése