Tökéletes amerikai fánk



Én a recept kedvéért tettem rá cukormázat, de szerintem sima porcukorral megszórva sokkal csábítóbb. Hozzávalók. kb. 16-18 darabhoz: 1 dl tej, 0,5 tasak szárított élesztő, 1 teáskanál cukor; 25 dkg liszt, 6 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só; 

Elkészítése: A meglangyosított tejben, a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzászórjuk a lisztet, a cukrot, elkezdjük összedolgozni. Beleütjük a tojásokat, és a puhára melegített vajat is beledolgozzuk. Szép sima felületű, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Enyhén olajozott felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a közepüket kiszúrjuk. A leeső részeket könnyedén összegyúrjuk, és újraszaggatjuk. A tésztát megkelesztjük, bő, nem túl forró olajban mindkét oldalukról megsütjük, kihűtjük. A mázhoz valókat elkavarjuk, színezzük, rácsorgatjuk a fánkokra, megszórjuk a cukorkákkal és hagyjuk megszikkadni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése