Mustárszószos zöldséges, csirkés nyárs

Hozzávalók (8-9 nyárshoz): 50 dkg csirkemell, 1 kisebb, vékony kistök vagy cikkíni, 8-9 kisebb gomba, 10-15 dkg császárszalonna, lilahagyma, friss zöld és piros paprika, csirkefűszer; a szószhoz: 2 evőkanál klasszikus mustár, fél evőkanál méz, 2-3 cikk fokhagyma, fél citrom leve, só, bors.


Elkészítése: A csirkemellet minél egyformább kockákra vágjuk, csirkefűszerrel elkavarjuk, másnapig letakarva hűtőben pihentetjük. Másnap a húst, a kockákra és szeletekre vágott zöldségekkel nyárspálcákra húzzuk, sóval és borssal kissé megszórjuk, parázs fölött megsütjük. A mustár hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk, tűzön felforraljuk, levesszük, majd a elkészülő nyársakat azonnal lekenegetjük vele, ahogy a tűzről levesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése