Mázas hawaii nyárs





Hozzávalók (8-9 nyárshoz): 50 dkg csirkemell, 8-9 kisebb gomba, 1 doboz egész ananászkompót, piros és zöld színű paprika, lilahagyma, császárszalonna; a mázhoz: 2 evőkanál édes ketchup, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál chiliszósz, 1 evőkanál citromlé, fél bögre ananászkompót lé, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, másnapig hűtőben, letakarva pihentetjük. A szószhoz a hozzávalókat elkavarjuk, lassú tűzön addig főzzük, állandóan kavargatva, míg besűrűsödik, kissé ragacsossá válik. A csirkemellet a félbe (vagy nagyobb darabokra) vágott gombával és a kockára vágott zöldségekkel meg ananász kompóttal nyársra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, parázs fölött készre sütjük. Ahogy levesszük, azonnal bekenegetjük a szósszal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése