Imádom a nyársakat. Azt hiszem, hogy nem csak enni, de a hangulatát, az illatát sülés közben. Nagyon szeretek a parázs mellett üldögélni, forgatni a nyársakat, és csak úgy, élvezni mindezt. Amikor ráérünk, télen is megcsináljuk grillfokozaton a sütőben, de az nem az igazi, nyilván.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 db. kb. 2 ujjnyi vastag zsenge kistök vagy cukkíni, 10-15 dkg császárszalonna, piros és zöld színű friss paprika, lilahagyma, citrom, só és bors (vagy házi csirkefűszer keverék).
Elkészítése: a
csirkemellet lehetőleg egyforma kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, alaposan
lezárva másnapig a hűtőben tároljuk. Sütés előtt a paprikákat nagyobb kockákra,
a kistököt kb. félcentis darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Végül sütés
előtt, a citrommal, a hússal és a kockára vágott szalonnával együtt
nyárspálcikákra húzzuk, majd parázs fölött megsütjük.
Megjegyzés: Mindenképp
biocitromot vásároljunk, hiszen a héját is vele sütjük. Pácolás nélkül is
elkészíthető, de jót tesz a húsnak, ha hagyjuk kicsit érni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése