Juhtúrós-sajtos pogácsa


Sajnos sokan idegenkednek a juhtúrótól - nem ok nélkül. Eléggé karakteres, kicsit sós, önmagában fogyasztani tényleg elszántság kell, és igazából én sem szeretem. Ellenben nagyon finom például sós süteményekhez, mint ehhez a pogácsához is, ami első számú kedvenc nálunk :)





Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 evőkanál zsír, kb. 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor; a tetejére: 1 tojás, juhtúró, sajt, köménymag.

Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Megkelesztjük, hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, kelni hagyjuk. Mielőtt a sütőbe tesszük újra lekenjük, juhtúrót morzsolunk rá, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése