Sajnos sokan idegenkednek a juhtúrótól - nem ok nélkül. Eléggé karakteres, kicsit sós, önmagában fogyasztani tényleg elszántság kell, és igazából én sem szeretem. Ellenben nagyon finom például sós süteményekhez, mint ehhez a pogácsához is, ami első számú kedvenc nálunk :)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 evőkanál zsír,
kb. 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor; a tetejére: 1 tojás, juhtúró,
sajt, köménymag.
Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az
élesztőt, a hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Megkelesztjük, hüvelykujjnyi
vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, kelni
hagyjuk. Mielőtt a sütőbe tesszük újra lekenjük, juhtúrót morzsolunk rá,
megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal. Előmelegített sütőben szép pirosra
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése