Spenótos túrókrém



Hozzávalók: 20 dkg spenót, kb. 30 dkg sós tehéntúró, 3-4 cikk fokhagyma, citromlé, só, bors, zöldhagyma, zsiradék; a tálaláshoz: kenyér, sonkaszeletetek, koktélparadicsom, zöldhagymaszár, chilipor.


Elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, zsiradékon kissé megfuttatjuk, rászórjuk a vágott spenótot, megpároljuk, a zsiradékból kiszedjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerinti zöldhagymát (a fehér részét vagy a zöldet attól függően mennyire intenzíven szeretnénk hagymásra) botmixerrel kidolgozzuk, fűszerezzük. Tálaláskor pirítóson, kenyérszeleteken kínáljuk, sonkaszeletekkel, koktélparadicsommal, zöldhagymaszárral megrakva, chilivel megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése