Hozzávalók: 20 dkg spenót, kb. 30 dkg sós tehéntúró, 3-4
cikk fokhagyma, citromlé, só, bors, zöldhagyma, zsiradék; a tálaláshoz: kenyér,
sonkaszeletetek, koktélparadicsom, zöldhagymaszár, chilipor.
Elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, zsiradékon kissé
megfuttatjuk, rászórjuk a vágott spenótot, megpároljuk, a zsiradékból
kiszedjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerinti zöldhagymát (a fehér
részét vagy a zöldet attól függően mennyire intenzíven szeretnénk hagymásra)
botmixerrel kidolgozzuk, fűszerezzük. Tálaláskor pirítóson, kenyérszeleteken
kínáljuk, sonkaszeletekkel, koktélparadicsommal, zöldhagymaszárral megrakva,
chilivel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése