Hozzávalók
(4 személyre): 50 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 1 kisebb vöröshagyma, ízlés szerint
(kb. 8.10 - nagyságtól függően) fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2-2,5 dl tejföl,
petrezselyemzöld (tejföl helyett tej is jó), zsiradék, só, bors.
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, és a kockára vágott sárgarépával
együtt, a zsiradékon megdinszteljük,. Felengedjük vízzel, amikor felforr,
belerakjuk a kis szeletekre vágott gombát. Annyi vízben, ami éppen ellepi,
megfőzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, a lisztet tejföllel vagy tejjel
behabarjuk, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha tejjel dolgozunk, annyi tejet
öntsünk hozzá, amilyen sűrűre szeretjük a levest. Beleszórjuk a
petrezselyemzöldet, ha felforr pár percig lassan főzzük, majd a tűzről
levesszük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés:
Ha a család tagjai nem egyformán fokhagymásan szeretik az ételeket, a
következőt tehetjük azokért, akik az intenzívebb fokhagymásat szeretik: zúzzunk
össze fokhagymát, pici sóval és olajjal kavarjuk simára,majd pár evőkanál
tejföllel is dolgozzuk össze. Ebből ki-ki tetszése szerint kavarhat a
tányérjában lévő leveséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése