házi Házi bounty



Hozzávalók: 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor, 10 dkg tejpor, 12,5 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatinpor, 2 csomag vanília. 10 dkg csokoládé, diónyi vaj, 2-3 kanál víz.


A tejet a vajjal és a cukorral tűzre tesszük, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a kókuszt, és pár percig együtt főzzük. Ha nagyon száraznak ítéljük, azaz nem áll össze, „töredezik”, pici tejjel hígítsuk, hogy szép, egynemű masszát kapjunk. Azonban vigyázzunk, nehogy túlságosan ellágyítsuk! Beleadjuk a zselatint, elkavarjuk, majd azonnal levesszük a tűzről, és csomómentesen elkavarjuk a tejporral. Egy alufóliával kibélelt, közepes méretű tepsibe, ujjnyi vastagon, egyenletesen elsimítjuk a kókuszos masszát. Hűtőbe tesszük, majd amikor jól megdermedt, a fóliával együtt kiemeljük a tepsiből és éles, vizes késsel hosszúkás szeletekre vágjuk. Egymástól távolabb helyezzük el őket, tetejüket a csokoládé a vaj és a víz felolvasztott keverékével, egy ecset segítségével vastagon lekenjük. Már ekkor is finom, de várjuk meg míg megdermed a csokoládé, így ez „tartást” ad a bountynak, így, egy kézzel egyenként belemártogatjuk a csokiba, és a már megdermedt felével lefelé elhelyezzük egy olajjal vékonyan megkent alufólián. Villával is végezhetjük a műveletet, de sokkal körülményesebb, és fennáll a veszélye, hogy közben eltörik. Aki így sem, úgy sem szereti, akár az előbb már használt ecsettel is bekenegetheti a finomságot, csak így meg sokkal időigényesebb.
A megdermedt finomság a megtévesztésig hasonlít a boltira, igen finom, a gyerekek kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése