Hozzávalók: 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor, 10 dkg
tejpor, 12,5 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatinpor, 2 csomag vanília.
10 dkg csokoládé, diónyi vaj, 2-3 kanál víz.
A tejet a vajjal és a cukorral tűzre tesszük, majd amikor felforrt,
hozzáadjuk a kókuszt, és pár percig együtt főzzük. Ha nagyon száraznak ítéljük,
azaz nem áll össze, „töredezik”, pici tejjel hígítsuk, hogy szép, egynemű
masszát kapjunk. Azonban vigyázzunk, nehogy túlságosan ellágyítsuk! Beleadjuk a
zselatint, elkavarjuk, majd azonnal levesszük a tűzről, és csomómentesen
elkavarjuk a tejporral. Egy alufóliával kibélelt, közepes méretű tepsibe,
ujjnyi vastagon, egyenletesen elsimítjuk a kókuszos masszát. Hűtőbe tesszük,
majd amikor jól megdermedt, a fóliával együtt kiemeljük a tepsiből és éles,
vizes késsel hosszúkás szeletekre vágjuk. Egymástól távolabb helyezzük el őket,
tetejüket a csokoládé a vaj és a víz felolvasztott keverékével, egy ecset
segítségével vastagon lekenjük. Már ekkor is finom, de várjuk meg míg megdermed
a csokoládé, így ez „tartást” ad a bountynak, így, egy kézzel egyenként
belemártogatjuk a csokiba, és a már megdermedt felével lefelé elhelyezzük egy
olajjal vékonyan megkent alufólián. Villával is végezhetjük a műveletet, de
sokkal körülményesebb, és fennáll a veszélye, hogy közben eltörik. Aki így sem,
úgy sem szereti, akár az előbb már használt ecsettel is bekenegetheti a
finomságot, csak így meg sokkal időigényesebb.
A megdermedt finomság a megtévesztésig hasonlít a boltira,
igen finom, a gyerekek kedvence.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése