Sajtos pulykatallér



Kicsit talán macerás az elkészítése, de mindenképpen megéri, hiszen árban is jobban kijövünk, és tudjuk is mit eszünk. Nincs íz és állagjavító, nincs színezék, csak hús, sajt, és néhány hozzávaló.

Hozzávalók (8-10 tallérhoz): 60 dkg pulyka felsőcomb, vgy csirkecomb, 2 nagy, vagy 3 kisebb tojás, 1 vöröshagyma, 4-5 (ízlés szerint fokhagyma), kenyérmorzsa, só, bors, csipet szerecsendió, őrölt köménymag; a töltelékhez 8-10  lapkasajt; a panírozáshoz: 1 tojás, liszt, só, bors, morzsa, 1-2 kanál tej.

1.       A csontokról levágjuk a húst, csíkokra vágjuk, bőrével együtt. A csontokból levest főzhetünk.
2.       A combokat a hagymákkal húsdarálón háromszor átdaráljuk. Pépesnek kell lennie.
3.       Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot és fűszereket, annyi morzsát, amivel lágy masszát gyúrunk.
4.       A sajtból kisebb pogácsaszaggatóval köröket vágunk, a széleket 4-6 darabba vágjuk.
5.       A húsból olajos kézzel,  fél cm-nél nem vastagabb köröket lapítunk olajos alufóliára, ráteszünk 1-1 sajtszeletet.
6.       Olajos kézzel szépen körbevesszük hússal, vigyázzunk, hogy ne legyen túl vastag, és hogy a sajtot mindenhol burkoljuk be hússal.
7.       A maradék feldarabolt sajtokat is felhasználjuk, egymásra rakva a húsmasszán.
8.       A tojást felverjük liszttel, tejjel, fűszerezzük, belemártjuk a lisztben megforgatott tallérokat, közepesen forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.


Megjegyzés: A lapkasajt sütés után sem lesz túl lágy, ezért aki azt szereti, amikor a sajt kifolyik a tallér közepéből az lágy sajtszeletekkel készítse.

Tipp: Áfonyaszósz tálaláshoz: 1 kis üveg áfonyalekvárt forrósítsunk fel, kavarjunk hozzá 1 csapott teáskanál kukoricakeményítőt, forraljuk össze. Fantasztikus párost alakítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése