Sajtos kukoricapehelyben sült csirkemell



Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemell, 1 bögrényi kukoricapehely, fél csésze reszelt sajt, só, bors, 2 tojás, liszt, zsiradék.




Elkészítése: A csirkemelleket 2-2 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. A kukoricapelyhet késes aprítóban kidolgozzuk úgy, hogy lisztszerűen finom is legyen benne, de maradjon apró  darabos is, elkavarjuk a reszelt sajttal. A csirkemelleket először lisztbe, majd felvert, sózott, borsozott tojásba forgatjuk, végül meghempergetjük a sajtos kukoricadarában. Előkészített, zsiradékkal kikent tűzálló edénybe helyezzük, lefedve 60 percig sütjük, majd kb. 10 percig fedő nélkül kissé megpirítjuk (ha szükséges).
Melegen szaftos és omlós, tésztával, szalmakrumplival kínálhatjuk. Hidegen hidegtálakhoz, vendégváróként is kiváló, de uzsonnára is magunkkal vihető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése