Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemell, 1 bögrényi
kukoricapehely, fél csésze reszelt sajt, só, bors, 2 tojás, liszt, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemelleket 2-2 darabba vágjuk. Sóval,
borssal bedörzsöljük. A kukoricapelyhet késes aprítóban kidolgozzuk úgy, hogy
lisztszerűen finom is legyen benne, de maradjon apró darabos is, elkavarjuk a reszelt sajttal. A
csirkemelleket először lisztbe, majd felvert, sózott, borsozott tojásba
forgatjuk, végül meghempergetjük a sajtos kukoricadarában. Előkészített,
zsiradékkal kikent tűzálló edénybe helyezzük, lefedve 60 percig sütjük, majd
kb. 10 percig fedő nélkül kissé megpirítjuk (ha szükséges).
Melegen szaftos és omlós, tésztával, szalmakrumplival
kínálhatjuk. Hidegen hidegtálakhoz, vendégváróként is kiváló, de uzsonnára is
magunkkal vihető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése