Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg csirkemáj, 1-2
vöröshagyma, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, majoránna.
Elkészítése: a májakat megtisztítjuk, nagyobb darabokra
vágjuk. A hagymákat kockára vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, vagy késsel
összetörve/nyomva tesszük az ételbe. Egy formát kikenünk zsiradékkal,
beleszórjuk a hagymákat és a májat, megszórjuk sóval, borssal és majorannával,
óvatosan, hogy a máj ne zúzódjon összekavarjuk. Alufóliával letakarva 50 percig
sütjük. Időnként ránézünk, és ha szükséges pici vizet adunk alá. Úgy a finom,
ha saját levében fő. Melegen kínáljuk.
Megjegyzés: Meg merem kockáztatni, hogy a máj omlósabb és
finomabb is így, mint serpenyőben sütve. Az alatta felgyűlő saját levéből sem
maradt semmi, kenyérrel az egészet kitunkoltuk.
Tipp: Jól illik hozzá a zsálya és a kakukkfű, azokkal is
kipróbálhatjuk, ám egyszerre leginkább csak egy fűszert használjunk.
Kipróbálhatjuk 1-2 babérlevél hozzáadásával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése