Hagymás máj másképp

Az alábbi receptet a véletlen szülte. Vacsorára serpenyős hagymás-csirkemájat szántam, ám kifogyott a palackos gáz. Ezért sütőben készült el, és bátran állíthatom, nagyon finom volt!


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg csirkemáj, 1-2 vöröshagyma, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, majoránna.

Elkészítése: a májakat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat kockára vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, vagy késsel összetörve/nyomva tesszük az ételbe. Egy formát kikenünk zsiradékkal, beleszórjuk a hagymákat és a májat, megszórjuk sóval, borssal és majorannával, óvatosan, hogy a máj ne zúzódjon összekavarjuk. Alufóliával letakarva 50 percig sütjük. Időnként ránézünk, és ha szükséges pici vizet adunk alá. Úgy a finom, ha saját levében fő. Melegen kínáljuk.

Megjegyzés: Meg merem kockáztatni, hogy a máj omlósabb és finomabb is így, mint serpenyőben sütve. Az alatta felgyűlő saját levéből sem maradt semmi, kenyérrel az egészet kitunkoltuk.
Tipp: Jól illik hozzá a zsálya és a kakukkfű, azokkal is kipróbálhatjuk, ám egyszerre leginkább csak egy fűszert használjunk. Kipróbálhatjuk 1-2 babérlevél hozzáadásával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése