Hozzávalók:
25 dkg tejpor, 25 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2-3 evőkanál sötét színű kakaópor, 2
tasak vaníliás cukor, 1 dl víz, rumaroma; kb. 15 dkg mogyoró és dió vegyesen; szórócukor.
Elkészítése:
A cukrokat a vízzel főni tesszük, ha felforrt addig kavargatjuk, míg egy picit
besűrűsödik, szirupos lesz (kb. 4-6 perc). Lehúzzuk, hozzáadjuk a vajat,
folyamatos kevergetjük, míg egészen felolvadt. Belekavarjuk a tejport és a
kakaót, illetve a tördelt, vagy egyben hagyott dióféléket. Ízlés szerint kevés
rumaromával ízesítjük.
Egy tepsibe
sütőpapírt helyezünk, vajjal megkenjük. Rásimítjuk a csokoládét, megszórjuk a
csokoládés szórócukorral, hagyjuk félig megdermedni, ekkor kockákra vágjuk.
Megjegyzés:
A csokoládé színe a kakaóportól függ, így ha kevésbé sötét édességre vágyunk,
világosabb kakaót válasszunk.
Tipp:
Finomabb, ha a diót és mogyorót zsír nélküli serpenyőben először megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése