Mogyorós házi csokoládé



Hozzávalók: 25 dkg tejpor, 25 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2-3 evőkanál sötét színű kakaópor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 dl víz, rumaroma; kb. 15 dkg mogyoró és dió vegyesen; szórócukor.



Elkészítése: A cukrokat a vízzel főni tesszük, ha felforrt addig kavargatjuk, míg egy picit besűrűsödik, szirupos lesz (kb. 4-6 perc). Lehúzzuk, hozzáadjuk a vajat, folyamatos kevergetjük, míg egészen felolvadt. Belekavarjuk a tejport és a kakaót, illetve a tördelt, vagy egyben hagyott dióféléket. Ízlés szerint kevés rumaromával ízesítjük.                 
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, vajjal megkenjük. Rásimítjuk a csokoládét, megszórjuk a csokoládés szórócukorral, hagyjuk félig megdermedni, ekkor kockákra vágjuk.
Megjegyzés: A csokoládé színe a kakaóportól függ, így ha kevésbé sötét édességre vágyunk, világosabb kakaót válasszunk.

Tipp: Finomabb, ha a diót és mogyorót zsír nélküli serpenyőben először megpirítjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése