Fokhagymaszáras krumplileves

Nagymamám féle recept, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Hamis kolbászlevesnek is hívják, mivel a fokhagyma miatt egészen olyan az íze, mintha házi kolbászt főztünk volna bele.

Hozzávalók (4 személyre): 4-5 burgonya, 1 evőkanál darált pirospaprika (vagy 1 kisebb friss paprika), 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 5-6 szál fokhagymaszár, zsiradék, só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika.

Elkészítése: A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymaszárat, pár pillanatig kavargatjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel. Belerakjuk a kockára vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darált, vagy apróra vágott paprikát, annyi vízzel engedjük fel amilyen sűrűre szeretjük, puhára főzzük. Mielőtt levesszük, hozzáadjuk a lisztből és zsiradékból pirított rántást, belevágjuk a petrezselyemzöldet, pár percig főzzük. 10 percig fedő alatt pihentetjük, majd kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése