Hozzávalók (4 személyre): 4-5 burgonya, 1 evőkanál darált
pirospaprika (vagy 1 kisebb friss paprika), 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt,
5-6 szál fokhagymaszár, zsiradék, só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika.
Elkészítése: A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk,
rászórjuk az apróra vágott fokhagymaszárat, pár pillanatig kavargatjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel. Belerakjuk a kockára vágott
krumplit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darált, vagy apróra vágott paprikát,
annyi vízzel engedjük fel amilyen sűrűre szeretjük, puhára főzzük. Mielőtt
levesszük, hozzáadjuk a lisztből és zsiradékból pirított rántást, belevágjuk a
petrezselyemzöldet, pár percig főzzük. 10 percig fedő alatt pihentetjük, majd
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése