Boros csirkecomb



Hozzávalók: 4 egész csirke, 1 kg krumpli, só, bors, csirkefűszer, őrölt kömény, kb. 1 dl bor, zsiradék.


Elkészítése: A krumplit nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük, leszűrjük. Zsiradékkal kikent tepsibe simítjuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel megszórjuk. A csirkecombokat kettévágjuk, sóval, borssal és csirkefűszerrel bedörzsöljük, zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe rakjuk, aláöntünk 0,5 dl bort. A húst letakarva sütőbe toljuk, és letakarva 30 percig sütjük. Egy másik rácsra ráhelyezzük a krumplit is, és együtt még 20 percig sütjük. A húst kitakarjuk, és addig sütjük, míg szépen megpirulnak.
Megjegyzés: A húst, miután elkezd sülni, minél többször locsolgatjuk saját levével, annál ropogósabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése