Hozzávalók: 4 egész csirke, 1 kg krumpli, só, bors,
csirkefűszer, őrölt kömény, kb. 1 dl bor, zsiradék.
Elkészítése: A krumplit nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sós
vízben nem teljesen puhára főzzük, leszűrjük. Zsiradékkal kikent tepsibe
simítjuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel megszórjuk. A csirkecombokat kettévágjuk,
sóval, borssal és csirkefűszerrel bedörzsöljük, zsiradékkal kikent tűzálló
tepsibe rakjuk, aláöntünk 0,5 dl bort. A húst letakarva sütőbe toljuk, és
letakarva 30 percig sütjük. Egy másik rácsra ráhelyezzük a krumplit is, és
együtt még 20 percig sütjük. A húst kitakarjuk, és addig sütjük, míg szépen
megpirulnak.
Megjegyzés: A húst, miután elkezd sülni, minél többször
locsolgatjuk saját levével, annál ropogósabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése