Zöldkapros kalács



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, kb. 2 dl tej, 3 kanál cukor, csipet só, 2 nagy csokor friss zöldkapor, cukor ízlés szerint, zsiradék, 1 tojás. 


Elkészítése: Az élesztőt 1 evőkanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez szórjuk a többi cukrot, a csipet sót, majd az élesztős tejjel, illetve annyi további langyos tejjel kigyúrjuk, hogy lágy, de szépen összeálló tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk, míg mind a kezünkről, mint az edénytől elválik, ekkor 2 cipót formálva letakarva duplájára kelesztjük. 
Az apróra vágott zöldkaprot zsiradékon megdinszteljük, ízlés szerint cukorral édesítjük, a zsiradékból kiszedjük, hűtjük. A megkelt tésztákat kinyújtjuk, megkenjük a zöldkaporral, szorosan feltekerjük. 
Kizsírozott tepsibe helyezzük, tetejét lekenjük felvert tojással, és újra pihenni hagyjuk. Amikor szépen megkelt, újra lekenjük, majd közepesen forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése