Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 20 dkg tepertő, 4 dl tej, 3 dl paradicsommártás, 3+2 kanál liszt, só, bors, cukor, zsiradék.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk, a burgonyát azonnal összetörjük. Hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, csomómentesre kavarjuk, belekavarjuk a darált tepertőt, szükség szerint annyi levet öntünk vissza rá, hogy a tűzre visszatéve, puliszkasűrűségű masszát kapjunk. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, a tűzről lehúzzuk. A maradék két kanál lisztből, kevés zsiradékkal világos rántást készítünk, a paradicsomlevet és a tejet lassanként ráöntve, simára kavargatjuk. Cukorral, csipet sóval ízesítjük, pár percig lassan forraljuk, és a tányérra szaggatott krumpligaluskákhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése