Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg
tetszés szerinti tészta, 2 vöröshagyma, 1 piros színű paprika, 1 paradicsom,
só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, zsiradék.
Elkészítése: A combokról levágjuk a húst, kockákra vágjuk. A
vöröshagymát apró kockákra vágva a zsiradékban aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk
az apró kockákra vágott paprikát, együtt kissé elsütjük, majd belekavarjuk a
felvágott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt lassú tűzön zsírjára
sütjük. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és a csontokat,
felöntjük vízzel, lassú tűzön a hús puhulásáig főzzük. Ha szükséges, időnként
kevés vízzel pótoljuk. Amikor kész, felengedjük vízzel, amikor felforrt,
beleadjuk a zöldborsót, majdnem készre főzzük. Ekkor hozzászórjuk a tésztát,
együtt puhára főzzük, annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre szeretnénk,
felforraljuk, majd fedő alatt 10 percnyi pihentetés után forrón kínáljuk.
Megjegyzés: bátrabbak nyugodtan meglódíthatják fölötte a
chilit. Nyáron bográcsban is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése