Zöldborsós tésztaleves



Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg tetszés szerinti tészta, 2 vöröshagyma, 1 piros színű paprika, 1 paradicsom, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, zsiradék.

Elkészítése: A combokról levágjuk a húst, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágva a zsiradékban aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, együtt kissé elsütjük, majd belekavarjuk a felvágott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt lassú tűzön zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és a csontokat, felöntjük vízzel, lassú tűzön a hús puhulásáig főzzük. Ha szükséges, időnként kevés vízzel pótoljuk. Amikor kész, felengedjük vízzel, amikor felforrt, beleadjuk a zöldborsót, majdnem készre főzzük. Ekkor hozzászórjuk a tésztát, együtt puhára főzzük, annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre szeretnénk, felforraljuk, majd fedő alatt 10 percnyi pihentetés után forrón kínáljuk.
Megjegyzés: bátrabbak nyugodtan meglódíthatják fölötte a chilit. Nyáron bográcsban is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése