Zellerszár-leves


Hozzávalók: 1 fél cukkini, 4 tojás, 2-3 zellerszár, levelével, 2-3 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 1-2 babérlevél, 1 kis vöröshagyma, petrezselyemzöld, pirospaprika, pirítós kenyér, kevés zsiradék.

Elkészítése: A vöröshagymát és 1 cikk fokhagymát kevés zsiradékon megfuttatunk, rádobjuk a paradicsomkockákat, és addig kavargatjuk, amíg egy kissé összeesik. Megszórjuk kevés pirospaprikával, felengedjük vízzel. A zellerszárakat nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez a babérlevéllel együtt. Fedő alatt 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, és annyi vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre a levest szeretjük. Belerakjuk a petrezselyemzöldet is, majd lassú tűzön készre főzzük. Közben a tojásokból tükörtojást készítünk. Tálaláskor ezeket a tányérra mért leveshez kínáljuk. Fokhagymával bedörzsölt pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés: Finom, gazdag ízvilágú leves, mely nem utolsó sorban könnyen és hamar készül. Ha a tojásokból omlettet sütünk, amire még forrón sajtszeletet helyezünk, és azon nyomban szorosan feltekerünk, majd széles metéltekre vágva adjuk a leveshez, még különlegesebb ételt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése