Gyümölcsös tejespite


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 2 tasak vaníliás cukor,1,5 dl tej, 1,5 dl olaj, 1 tasak sütőpor, friss gyümölcs, porcukor a tálaláshoz.


Elkészítése: A cukrokat a tojással habosra verjük, lassanként hozzáadjuk az olajt, végül a tejet is. Belekavarjuk a lisztet és a sütőport, egy kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk lisztbe hempergetett gyümölccsel, így nem mennek le az aljára. Hideg sütőbe tesszük, és körülbelül 15 percig sütjük, míg a teteje kissé megkérgesedik. Ekkor kivesszük, és minél gyorsabban feldíszítjük vékonyra szeletelt gyümölccsel, majd visszatoljuk, és szép pirosra sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés: A fenti adag egy közepes gáztepsihez való, amennyiben piteformában sütjük, felezzük meg a hozzávalókat. Bátran kísérletezzünk gyümölcsök keverésével is, így például a körte-szilva, barack-szilva párosítással is. Valószínű, hogy eredetileg gyümölcs nélkül készült, sokan ma is lekvárral, porcukrozva kínálják. Télen kompóttal is készíthetjük. Nagyon ízletes sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése