Tarkedli


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 dl tej, 4 kanál cukor, 2 dkg élesztő, csipet só, fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor, lekvár zsiradék. 


Elkészítése: 1 dl tejet felmelegítünk. Közben az élesztőt elmorzsoljuk és elkavarjuk 1 kanál cukorral. Ráöntjük a meleg tejet, elkavarjuk és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként simára dolgozzuk a langyosra melegített tejjel. Egy híg, vastagon folyó masszát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha van tarkedli sütőnk, felmelegítjük, az üregekbe zsiradékot teszünk, majd a tészta masszájából 1-1 evőkanálnyit szaggatunk bele. Közepes hőmérsékletű tűznél szép pirosra sütjük, majd papírszalvétára szedve a zsiradékot felitatjuk. Ha nincs sütőformánk, bő zsiradékba szaggatunk a tésztából, kissé ellapítjuk. Amikor az alsó oldala megsült, átfordítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból.
Melegen, fahéjjal elkevert vaníliás porcukorral, vagy/és lekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése