Almás, sárgarépás káposzta, csirkecombbal



Hozzávalók (4 személyre): 4 egész comb, csirkefűszer; 1 kb. kilós káposzta, 1 sárgarépa, 2 alma, cukor, só, ecet, zsiradék.

Elkészítése: A combokat csirkefűszerrel bedörzsölve, 1-2 óra pihenés után grillfokozaton ropogósra sütjük.
A káposztát és a sárgarépát legyaluljuk. Felhevített zsiradékon elkavarjuk, saját levében, fedő alatt majdnem készre pároljuk. Sózzuk, időnként kavargassuk, le ne égjen. Amikor a káposzta majdnem puha, hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, együtt puhára pároljuk. Cukrot szórunk rá, illetve kevés ecetet öntünk alá. Ezzel addig kavargatjuk, míg az ecet erős szaga elpárolog. Forrón, a kisült csirkecombbal kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése