Hozzávalók (4 személyre): 4 egész comb, csirkefűszer; 1 kb.
kilós káposzta, 1 sárgarépa, 2 alma, cukor, só, ecet, zsiradék.
Elkészítése: A combokat csirkefűszerrel bedörzsölve, 1-2 óra
pihenés után grillfokozaton ropogósra sütjük.
A káposztát és a sárgarépát legyaluljuk. Felhevített
zsiradékon elkavarjuk, saját levében, fedő alatt majdnem készre pároljuk.
Sózzuk, időnként kavargassuk, le ne égjen. Amikor a káposzta majdnem puha,
hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, együtt puhára pároljuk. Cukrot szórunk
rá, illetve kevés ecetet öntünk alá. Ezzel addig kavargatjuk, míg az ecet erős
szaga elpárolog. Forrón, a kisült csirkecombbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése