Boros, karamellizált almás tarja



Hozzávalók (4 személyre): 4 szép szelet tarja, 4-5 alma, 1-1,5 dl finom bor, 10 dkg cukor, csipet só, sertésfűszer, 1 evőkanál vaj.

Elkészítése: A hússzeleteket sütés előtt 1-2 órával dörzsöljük be a fűszerrel, majd a sütőben grill fokozaton megsütjük. Közben a vajat felhevítjük, belerakjuk a szeletekre vágott almát, megszórjuk cukorral és sóval, addig pároljuk, míg az alma megpuhul, nem kell hozzá sok idő. Ráöntjük a bor, és addig pároljuk, míg az alkohol illata elszáll, levesszük. Ha túl kevés boros-lé maradna alatta, öntsünk még hozzá bort, hiszen úgy finom, ha karamelles-boros szószt nyerünk. A kisült húsokat meglocsoljuk a boros szósszal, és almával megrakva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése