Hozzávalók (1 kisebb tepsihez): 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor
és púpozott liszt, 0,5 dl olaj, 2 evőkanál finom morzsa, 5 dkg apróra vágott
csokoládé, 1 tasak sütőpor; a krémhez: 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 púpozott
evőkanál liszt, 1,5+0,5 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj,10 dkg darált
dió.
Elkészítése: A tésztához az egész tojásokat habosra verjük a
tojásokkal, lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, beleforgatjuk a lisztet és a
morzsát, majd a sütőport és a csokoládét.
Előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük.
A krémhez az egész tojást simára kavarjuk a cukorral, a
liszttel, a 0,5 dl tejszínnel és 0,5 dl vízzel, tűz fölött kavargatva
pudingvastagságúra főzzük, levesszük, még melegen belekavarjuk a vajat és a
kakaót, jól behűtjük. Mixerrel, lassanként hozzácsorgatva a 1,5 dl tejszínt kemény habbá dolgozzuk. A díszítéshez kevés csokoládékrémet félreteszünk, a többibe belekavarjuk a
diót.
A kettévágott tésztát megtöltjük a diós krémmel, egy
éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a félretett krémmel díszítjük, kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése