Csokoládés diós sütemény



Hozzávalók (1 kisebb tepsihez): 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és púpozott liszt, 0,5 dl olaj, 2 evőkanál finom morzsa, 5 dkg apróra vágott csokoládé, 1 tasak sütőpor; a krémhez: 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 púpozott evőkanál liszt, 1,5+0,5 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj,10 dkg darált dió.

Elkészítése: A tésztához az egész tojásokat habosra verjük a tojásokkal, lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, beleforgatjuk a lisztet és a morzsát, majd a sütőport és a csokoládét.  Előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük.
A krémhez az egész tojást simára kavarjuk a cukorral, a liszttel, a 0,5 dl tejszínnel és 0,5 dl vízzel, tűz fölött kavargatva pudingvastagságúra főzzük, levesszük, még melegen belekavarjuk a vajat és a kakaót, jól behűtjük. Mixerrel, lassanként hozzácsorgatva a 1,5 dl tejszínt kemény habbá dolgozzuk. A díszítéshez kevés csokoládékrémet félreteszünk, a többibe belekavarjuk a diót.
A kettévágott tésztát megtöltjük a diós krémmel, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a félretett krémmel díszítjük, kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése