Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb fej káposzta, 25 dkg
burgonya, kb. 12 dkg liszt, 10 dkg füstölt, lágyabb kolbász, 1 tojás, 1 közepes
hagyma, pirospaprika, késhegynyi szódabikarbóna, só, bors, pirospaprika, őrölt
kömény; 2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A káposztát apróra vágjuk. A hagymát zsiradékon
megpároljuk, beletesszük az apróra vágott káposztát, és puhára főzzük. Közben a
burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, azonnal áttörjük, elkavarjuk a tojással,
a szétnyomkodott kolbásszal, őrölt köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. Annyi
lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formázható gombócokat készíthessünk belőle
(kb. 12-14 dkg). Vizes kézzel dolgozzunk, úgy nem ragad a kezünkhöz. A leveshez adjuk, miután feljöttek a leves tetejére még kb. 10
percig főzzük (ellenőrizzük, hogy átfőtt-e). A lisztből kevés zsiradékkal
rántást készítünk, őrölt köménnyel, pirospaprikával megszórjuk, a levesbe
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése