Kolbászos burgonyagombóc leves



Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb fej káposzta, 25 dkg burgonya, kb. 12 dkg liszt, 10 dkg füstölt, lágyabb kolbász, 1 tojás, 1 közepes hagyma, pirospaprika, késhegynyi szódabikarbóna, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény; 2 evőkanál liszt. 

Elkészítése: A káposztát apróra vágjuk. A hagymát zsiradékon megpároljuk, beletesszük az apróra vágott káposztát, és puhára főzzük. Közben a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, azonnal áttörjük, elkavarjuk a tojással, a szétnyomkodott kolbásszal, őrölt köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formázható gombócokat készíthessünk belőle (kb. 12-14 dkg). Vizes kézzel dolgozzunk, úgy nem ragad a kezünkhöz. A leveshez adjuk, miután feljöttek a leves tetejére még kb. 10 percig főzzük (ellenőrizzük, hogy átfőtt-e). A lisztből kevés zsiradékkal rántást készítünk, őrölt köménnyel, pirospaprikával megszórjuk, a levesbe főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése