Paradicsomos, darált húsos tészta
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg színes tészta, 40 dkg darált hús, 1 piros színű, friss paprika, 2-3 húsos, édes paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, friss bazsalikomlevél, friss, vagy szárított kakukkfű, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A tésztát főni tesszük. A zúzott fokhagymát, a vöröshagymát és a kockára vágott paprikát zsiradékon kissé megpirítjuk. Ráadjuk a darált húst, kavargatva sütjük, míg a színét elveszíti. Beleadjuk a kockára vágott paradicsomot, fedő alatt 15 percig együtt sütjük, ha szükséges, pici vizet adunk alá. Vágott bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük, együtt főzzük, míg egészen megfő. Ha a levét nagyon elfőtte, kevés paradicsomlével forraljuk még fel. A kifőtt, leszűrt tésztával forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Paradicsomlé helyett ketchupot is adhatunk hozzá, a gyerekek azzal valószínűleg jobban szeretik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése