Spenóttal töltött csirkemell



Hozzávalók (4 személyre): 2 egész csirkemellfilé, 10 dkg spenót, 2-3 cikk fokhagyma, zsiradék; 2-3 paradicsom, kb. 5 dkg fűszeres, száraz szalámi, 8-9 db. vékony sonkaszelet, kb. 5 dkg sajt, só, bors.


Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, középen bevágjuk. Szétnyitjuk, megszórjuk sóval és borssal. A fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon a felvágott spenóttal megdinszteljük, a zsiradékból kiszedjük.
A csirkemell alsó részét kirakjuk vékony szelet szalámival, elosztjuk rajta a spenótot. Erre nagyon vékonyra vágott sajtszeleteket helyezünk, végül kirakjuk a paradicsomszeletekkel.  Pár helyen átszúrjuk fogvájóval, a tetejükre 1-1 szelet sonkát helyezünk.
Egy-egy darab sütőpapírt zsiradékkal lekenünk, ráhelyezzük a csirkemelleket külön-külön és becsomagoljuk. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése