Azok számára ajánlom, akik úgy érzik, tele vannak, mégis éhesek, és ennének valamit, ami jól esik, de nem telít el fárasztóan. Nekem roppant jól esett, jól laktat, mégis könnyű maradtam, és talán hihetetlen, de eskü, hogy még finom is :)) A szilva savanykás íze számomra mindent vitt.
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg rizs, fél fej brokkoli, 15 dkg zöldborsó, fél doboz kukoricakonzerv, chilipaprika, vagy csípős paprika; a szilvaszószhoz: 30 dkg finom, érett szilva, 1 dl finom vörösbor, 1 csapott evőkanál keményítő, cukor ízlés szerint; továbbá: só, ételízesítő, zsiradék.
Elkészítése: A rizst és a felvágott chilit zsiradékon megpirítjuk, ételízesítővel elkavarjuk, vízzel felengedjük, puhára pároljuk. Külön, enyhén sós vízben megfőzzük a zöldborsót és a brokkolit. A kimagvalt, kettéválasztott szilvát kevés zsiradékon addig sütjük, míg összeesik. Cukorral ízesítjük, felengedjük a borral, kavargatva kissé besűrítjük. Rászórjuk a lisztet, összeforraljuk. Ha túl sűrű, kevés vizet adunk még hozzá. Bormixerrel szépen kidolgozzuk. A kész rizshez adjuk a leszűrt zöldségeket, belekavarjuk a kukoricát, és a szilvaszósszal kínáljuk.
Megjegyzés: Önmagában is nagyon finom, ám ha hiányérzetünk van, sült vagy grillezett hússal kínálhatjuk. Egyszerűsége ellenére könnyű és tápláló étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése