Színes tökleves

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg reszelt tök (mélyhűtött is jó), 2 evőkanál apróra vágott piros színű paprika (mélyhűtött is jó), 1 kisebb hagyma, szárított vagy mélyhűtött zellerlevél vagy petrezselyemlevél, zöldkapor és csipet csombor; 1-1,5 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, zsiradék, só, bors.

Elkészítése: A hagymát apró kockára vágva a kockára vágott fagyos paprikával együtt zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a tököt (a mélyhűtöttet fagyosan), fűszerezzük, fedő alatt, saját levében pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Amikor teljesen megpuhult a liszttel elkavart, hőkiegyenlített tejföllel behabarjuk, majd annyi további tejjel, vagy vízzel öntjük fel, amilyen sűrűre szeretjük, felforralva pár percig főzzük.

Megjegyzés: Érdemes ősszel előre úgy eltenni a tököt, hogy mellévágjuk a zöldfűszereket is, így télen nem szárítottból kell főznünk, és a fűszernövények íze is frissebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése