Színes tökleves
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg reszelt tök (mélyhűtött is jó), 2
evőkanál apróra vágott piros színű paprika (mélyhűtött is jó), 1 kisebb hagyma,
szárított vagy mélyhűtött zellerlevél vagy petrezselyemlevél, zöldkapor és
csipet csombor; 1-1,5 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, zsiradék, só, bors.
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágva a kockára vágott
fagyos paprikával együtt zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a tököt (a mélyhűtöttet fagyosan),
fűszerezzük, fedő alatt, saját levében pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk az
apróra vágott zöldfűszereket. Amikor teljesen megpuhult a liszttel elkavart,
hőkiegyenlített tejföllel behabarjuk, majd annyi további tejjel, vagy vízzel
öntjük fel, amilyen sűrűre szeretjük, felforralva pár percig főzzük.
Megjegyzés: Érdemes ősszel előre úgy eltenni a tököt, hogy
mellévágjuk a zöldfűszereket is, így télen nem szárítottból kell főznünk, és a
fűszernövények íze is frissebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése