Gondoljuk tovább egy kicsit a tavaszi, nyári tojásos
reggelit, készítsük egészségesen, salátával, kecskesajttal vagy sós túróval,
adagonként kisütve. A gyerekek is odalesznek érte!
Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 2 csapott evőkanál liszt,
2 evőkanál tej, kb. 10 dkg kecskesajt, lilahagyma, zöldkapor; a salátához:
vegyes saláta, paradicsom, lilahagyma, zöldkapor, salátafűszer, olaj, citromlé.
Elkészítése: A tojásokat a liszttel csomómentesre verjük,
hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített olajon 4 adagban kisütjük
úgy, hogy amikor a tojásokat a serpenyőbe öntjük, megszórjuk kockára vágott
sajttal, lilahagyma szeletkékkel és 1-2 ágacska zöldkaporral. Amikor az alja
megsült, húslapáttal alányúlva megsütjük. A salátához valókat összekeverjük,
fűszerezzük, tányérra helyezzük, ráemeljük a tojást, és azonnal kínáljuk.
Fagyal Hajnalka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése