Tojásos reggeli salátaágyon



Gondoljuk tovább egy kicsit a tavaszi, nyári tojásos reggelit, készítsük egészségesen, salátával, kecskesajttal vagy sós túróval, adagonként kisütve. A gyerekek is odalesznek érte!

Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 2 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, kb. 10 dkg kecskesajt, lilahagyma, zöldkapor; a salátához: vegyes saláta, paradicsom, lilahagyma, zöldkapor, salátafűszer, olaj, citromlé.
Elkészítése: A tojásokat a liszttel csomómentesre verjük, hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített olajon 4 adagban kisütjük úgy, hogy amikor a tojásokat a serpenyőbe öntjük, megszórjuk kockára vágott sajttal, lilahagyma szeletkékkel és 1-2 ágacska zöldkaporral. Amikor az alja megsült, húslapáttal alányúlva megsütjük. A salátához valókat összekeverjük, fűszerezzük, tányérra helyezzük, ráemeljük a tojást, és azonnal kínáljuk.
Fagyal Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése