Hozzávalók: 1 db. kb. 1 kg-os csirkemell, kb. 10 dkg
krémsajt, kb. 16-18 szelet vékony sonka, póréhagyma, só, bors.
Elkészítése: A csirkemellet középen kettévágjuk, kissé
kipotyoljuk, a kiterített sonkaszeletekre helyezzük, enyhén megszórjuk sóval-borssal (vigyázzunk, a sajt is sós), lekenjük a krémsajttal. Megszórjuk a póréhagyma halványzöld,
vékonyra vágott leveleivel. Szorosan feltekerjük, olajozott alufóliába
csomagoljuk, kissé formázzuk. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd
óvatosan kibontogatva, nehogy a gőz megégessen, alufólia nélkül tovább sütjük,
míg kissé megpirul.
Megjegyzés: Mivel melegen is szépen szeletelhető, feltétként
is kínálhatjuk, kihűlve pedig vendégtálakhoz használhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése