Pórés csirkemell-tekercs



Hozzávalók: 1 db. kb. 1 kg-os csirkemell, kb. 10 dkg krémsajt, kb. 16-18 szelet vékony sonka, póréhagyma, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellet középen kettévágjuk, kissé kipotyoljuk, a kiterített sonkaszeletekre helyezzük,  enyhén megszórjuk sóval-borssal (vigyázzunk, a sajt is sós), lekenjük a krémsajttal. Megszórjuk a póréhagyma halványzöld, vékonyra vágott leveleivel. Szorosan feltekerjük, olajozott alufóliába csomagoljuk, kissé formázzuk. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd óvatosan kibontogatva, nehogy a gőz megégessen, alufólia nélkül tovább sütjük, míg kissé megpirul.

Megjegyzés: Mivel melegen is szépen szeletelhető, feltétként is kínálhatjuk, kihűlve pedig vendégtálakhoz használhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése