Duplán sajtos pálmalevél



Hozzávalók (1 nagy tepsihez): 25 dkg liszt, kb. 2 dl víz, 1 tasak szárított élesztő, 1 csapott evőkanál cukor, fél teáskanál só, 5 dkg sajt; kb. 25-30 dkg lágyabb sajt, 2-3 evőkanál olvasztott zsír (vagy vaj, margarin),1 kicsi tojás, szezámmag.

Elkészítése: A felmelegített vízben elkavarjuk a cukrot, az élesztőt és 1 teáskanálnyi lisztet. Hagyjuk felfutni, majd a liszttel szép sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva meleg helyen megkelesztjük. Lisztes felületre borítva lágyan összegyúrjuk, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Az egyik felére sajtot reszelünk, ráhajtjuk az üres felét. Ismét kb. 1 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, lekenjük, sajtot reszelünk a felére, újra ráhajtjuk, és újra kinyújtjuk. Lekenjük, a teljes felületére reszelünk sajtot. A lelógó széleket levágjuk, majd a két széléről befelé csavarjuk. A két rolád feltekert, egymás mellé kerülő oldalát vízzel bekenegetjük, hogy összeragadjon, és ne essen szét sütéskor, végig összenyomkodjuk, hogy összeragadjon. Ujjnyi szeletekre vágjuk, előkészített sütőpapíros tepsibe rakjuk. Lekenegetjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. Hagyjuk megkelni, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Megjegyzés: A sajt mellett apróra vágott száraz szalámit, kolbászt vagy sajtot is tehetünk a töltelékbe. Finom rágcsálnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése