Hozzávalók (4 adaghoz): 60 dkg burgonya, 40 dkg vékony levelű
káposzta; az öntethez: 1 evőkanál olaj, só, cukor, mustár, ecet, színes bors
ízlés szerint.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hosszában
kettévágjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A káposztát apróra vágjuk. Egy
mély tálba tesszük a krumplit és a káposztát. Ízlés szerinti öntetet készítünk
a hozzávalókból az olajjal. Az egészet ráöntjük a krumplis káposztára, óvatosan
elkavarjuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Megjegyzés: Sült, szósz, illetve mártás nélküli húsokhoz
illik, de sült kolbásszal, virslivel is fogyaszthatjuk. Amilyen egyszerű, olyan
finom. Az sem baj, ha kétszer is a hűtőben éjszakázik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése