Egyszerű és nagyszerű: bécsi káposztasaláta



Hozzávalók (4 adaghoz): 60 dkg burgonya, 40 dkg vékony levelű káposzta; az öntethez: 1 evőkanál olaj, só, cukor, mustár, ecet, színes bors ízlés szerint.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hosszában kettévágjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A káposztát apróra vágjuk. Egy mély tálba tesszük a krumplit és a káposztát. Ízlés szerinti öntetet készítünk a hozzávalókból az olajjal. Az egészet ráöntjük a krumplis káposztára, óvatosan elkavarjuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Megjegyzés: Sült, szósz, illetve mártás nélküli húsokhoz illik, de sült kolbásszal, virslivel is fogyaszthatjuk. Amilyen egyszerű, olyan finom. Az sem baj, ha kétszer is a hűtőben éjszakázik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése