Bazsalikomos, túrós csirkemell



Hozzávalók (4 személyre): 1 db. kb. 80-90 dkg-os csirkemell, 10-15 dkg enyhén sós túró, 2-3 ág friss bazsalikom, 2 kicsi tojás, só, bors, vaj, margarin vagy zsír.

Elkészítése: A csirkemelleket vastagságában bevágjuk ameddig tudjuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kissé kiklopfoljuk, borssal megszórjuk. Sózni nem kell, a túró elég sós lesz. A csirkemell nagyságától függően 10-15 dkg sós túrót áttörünk, elkavarjuk a tojásokkal és a felvágott bazsalikommal. Alufóliát vajjal, zsírral vastagon megkenünk, a húst ráhelyezzük, megkenjük a túróval, lehetőleg szorosan felcsavarjuk, kívülről is megszórjuk borssal. Becsomagoljuk az alufóliába, előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Az alufóliából lehetőleg még melegen csavarjuk ki.

Melegen is szeletelhető, így feltétként is kiváló, de hidegtálakra, vendégváróként is nagyszerű.
Megjegyzés: az sem baj, ha a hús kissé szétcsúszik nyersen, az alufóliával szépen megformázhatjuk sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése