Hozzávalók (4 személyre): 1 db. kb. 80-90 dkg-os csirkemell,
10-15 dkg enyhén sós túró, 2-3 ág friss bazsalikom, 2 kicsi tojás, só, bors,
vaj, margarin vagy zsír.
Elkészítése: A csirkemelleket vastagságában bevágjuk ameddig
tudjuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kissé kiklopfoljuk, borssal
megszórjuk. Sózni nem kell, a túró elég sós lesz. A csirkemell nagyságától
függően 10-15 dkg sós túrót áttörünk, elkavarjuk a tojásokkal és a felvágott
bazsalikommal. Alufóliát vajjal, zsírral vastagon megkenünk, a húst
ráhelyezzük, megkenjük a túróval, lehetőleg szorosan felcsavarjuk, kívülről is
megszórjuk borssal. Becsomagoljuk az alufóliába, előmelegített sütőben 60
percig sütjük. Az alufóliából lehetőleg még melegen csavarjuk ki.
Melegen is szeletelhető, így feltétként is kiváló, de
hidegtálakra, vendégváróként is nagyszerű.
Megjegyzés: az sem baj, ha a hús kissé szétcsúszik nyersen,
az alufóliával szépen megformázhatjuk sütés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése