Hozzávalók
(4 személyre): 20 dkg vékony, enyhén fűszeres kolbász, 20 dkg kecskesajt (vagy
más, enyhén sós túró), 1 kötés retek, 1 doboz babkonzerv, 1 doboz
ananászkonzerv, ízlés szerint: friss uborka, lila hagyma, salátafűszer; a
páchoz: 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál zöldkapor (szárított is jó), olívaolaj.
Elkészítése:
A sajtot ajánlatos pár nappal felhasználás előtt bepácolni, úgy az igazi. Ehhez
a kis kockára vágott sajtot a zúzott fokhagymával, a zöldkaporral és annyi
olajjal kavarjuk el, ami elfedi, lefedve hűvös helyen (de nem hűtőben)
pácoljuk. Elkészítéskor a kissé megpirított, kihűtött, felszeletelt, a
salátafűszerrel ízesített kolbásszal és a zöldségekkel elkavarva kínáljuk.
Megjegyzés:
Bármilyen enyhén sós sajt alkalmas a pácolásra, ami nem túl morzsolódó.
Szárított fűszerekkel, olajjal, fokhagymával ízesítve kiváló csemege. Pár napi
érlelés szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése