Babos, pácolt sajtos saláta



Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg vékony, enyhén fűszeres kolbász, 20 dkg kecskesajt (vagy más, enyhén sós túró), 1 kötés retek, 1 doboz babkonzerv, 1 doboz ananászkonzerv, ízlés szerint: friss uborka, lila hagyma, salátafűszer; a páchoz: 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál zöldkapor (szárított is jó), olívaolaj.

Elkészítése: A sajtot ajánlatos pár nappal felhasználás előtt bepácolni, úgy az igazi. Ehhez a kis kockára vágott sajtot a zúzott fokhagymával, a zöldkaporral és annyi olajjal kavarjuk el, ami elfedi, lefedve hűvös helyen (de nem hűtőben) pácoljuk. Elkészítéskor a kissé megpirított, kihűtött, felszeletelt, a salátafűszerrel ízesített kolbásszal és a zöldségekkel elkavarva kínáljuk.
Megjegyzés: Bármilyen enyhén sós sajt alkalmas a pácolásra, ami nem túl morzsolódó. Szárított fűszerekkel, olajjal, fokhagymával ízesítve kiváló csemege. Pár napi érlelés szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése