Brokkolikrém, avagy kence



Hozzávalók: 2-3 tojás, fél fej brokkoli (kb. 20-25 dkg), 1 kisebb burgonya, csipet majoránna, só, bors; a tálaláshoz: kenyér, lila hagyma, további főtt tojás igény szerint, vegyes salátalevelek.


Elkészítése: A burgonyát négybe vágjuk, a brokkolival enyhén sós vízben együtt főni tesszük. A brokkoli egészséges szárát se dobjuk ki, hámozzuk meg, a darabokra vágott belsejét is főzzük meg. Leszűrjük, kihűtjük. Közben 2 tojást keményre főzünk, felvágjuk, a kihűlt zöldségekhez adjuk, botmixerrel krémesre dolgozzuk, fűszerezzük. Tálaláskor pirítós vagy friss kenyérre kenjük, tojásszeleteket, lila hagymát vágunk rá, salátalevelekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése