Ropogós húsos palacsinta

Nagyváradon az ócska piac egyik sztárja a húsos palacsinta. Sokak kedvence, mindjárt a lángos után és a miccs előtt, mert olcsó és laktató, kézből jól fogyasztható. Sajtos, sonkás és darált húsos variációban kapható. Bár hozzá tartozik a piaci hangulathoz, így mindig veszünk belőle, otthon is könnyen elkészíthetjük.



Hozzávalók (kb. 16-18 darabhoz): 20 dkg liszt, 2 nagy tojás, 3 evőkanál olaj, 1,5 dl tej, só, ásványvíz; a töltelékhez: 50 dkg disznóhús, 2-3 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors, majoránna; a panírhoz: liszt, 2 tojás, búzadara, szezámmag; továbbá zsiradék.


Elkészítése: A hagymákat apróra vágva kevés zsiradékon kissé megpároljuk.  Hozzákavarjuk a kisebb darabokra vágott húst, felengedjük kevés vízzel, fűszerezzük, készre pároljuk, ha kihűlt ledaráljuk. A palacsinta hozzávalóiból, ásványvízzel palacsintatésztát kavarunk, vékony palacsintákat sütünk belőle. A darált hússal a palacsintákat nem túl vastagon megkenjük, ám csak félig tekerjük fel, akkor elvágjuk, így vékony, hosszúkás palacsintákat kapunk. Egy palacsintából tehát két töltött palacsintát kapunk. Lisztbe, felvert tojásba, majd búzadarával elkavart jó sok szezámmagba forgatjuk, bő, forró zsiradékban kisütjük.
Tipp: kiváló vendégváró egy filmezős, beszélgetős estéhez. Hidegen, melegen finom, de készítsünk mellé tetszés szerinti mártogatót, ha más nincs kéznél, egyszerű ketchupot, vagy ízesített tejfölt, joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése