De csak nem mondtam le róla, mert igen szeretem, így végól sikerült olyan receptet találni, amivel biztonságos gombócokat gyárthatok :)
Hozzávalók: 50 dkg friss túró, 15 dkg búzadara, 2 tojás, 2 csomag
vaníliás cukor, olaj, 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa, tejföl, olaj, vagy vaj,
porcukor.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat adjuk a túróhoz,
együtt keverjük simára. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, forgassuk a
túrós masszához. Negyedórára tegyük félre, pihenni.
Tegyünk vizet forrni és zsiradékot hevülni. Amikor az olaj forró, dobjuk rá a zsemlemorzsát,
folyamatosan kavargassuk, míg a színe megváltozik. Vegyük le, mert a forró
serpenyőtől még barnulni fog.
Vizes kézzel formázzunk kis golyókat a túrós masszából, majd
rakjuk bele a fövő vízbe. Körülbelül 10 perc fövés perc után vegyünk ki egyet,
vágjuk ketté. Ha a közepe is megfőtt, szűrőkanállal szedjük ki, és azonnal forgassuk bele a zsemlemorzsába. Ügyeljünk, hogy jól lecsepegjenek, víz ne keróljön a morzsába.
Forrón, ízlés szerint porcukorral, tejföllel, lekvárral, vagy kompóttal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése