Chilis szószban sült csirkeszárny



Mert imádjuk :)

Hozzávalók (4 személyre): kb. 1.20 kg csirkeszárny, 5-6 evőkanál ketchup, 3-4 evőkanál mustár, só, bors, chilipor (lehetőleg házi, szárított darált).


Elkészítése: A csirkeszárnyakat megtisztítás után 3 részre vágjuk a forgóknál. A hegyeket eltesszük, később levesbe főzni jó lesz. A mustárt és a ketchupot elkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, és jócskán megszórjuk chilivel. A szárnyakat beleforgatjuk a szószba (ha szükséges, még kavarunk hozzá ketchupot és mustárt), fontos, hogy alaposan bevonjuk a szárnyakat. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kissé bekenjük zsiradékkal. Ráhalmozzuk a szárnyakat, sütőpapírral fedjük le, és előmelegített sütőbe toljuk. Időnként vegyük ki és kenegessük be a szósszal. Amikor kezd pirulni, a sütőpapírt vegyük le és süssük gusztusos ropogós, ragacsos szószos hússá. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, vagy ha egyszerűen nem szeretjük a chilit, természetesen anélkül is elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése