Mert imádjuk :)
Hozzávalók (4 személyre): kb. 1.20 kg csirkeszárny, 5-6
evőkanál ketchup, 3-4 evőkanál mustár, só, bors, chilipor (lehetőleg házi,
szárított darált).
Elkészítése: A csirkeszárnyakat megtisztítás után 3 részre
vágjuk a forgóknál. A hegyeket eltesszük, később levesbe főzni jó lesz. A
mustárt és a ketchupot elkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, és jócskán megszórjuk
chilivel. A szárnyakat beleforgatjuk a szószba (ha szükséges, még kavarunk
hozzá ketchupot és mustárt), fontos, hogy alaposan bevonjuk a szárnyakat. Egy
tepsit kibélelünk sütőpapírral, kissé bekenjük zsiradékkal. Ráhalmozzuk a
szárnyakat, sütőpapírral fedjük le, és előmelegített sütőbe toljuk. Időnként
vegyük ki és kenegessük be a szósszal. Amikor kezd pirulni, a sütőpapírt vegyük
le és süssük gusztusos ropogós, ragacsos szószos hússá. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, vagy ha
egyszerűen nem szeretjük a chilit, természetesen anélkül is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése