Különleges, finom sütemény, másnapra is puha és omlós marad. Akár tea mellé is kínálhatjuk.
Hozzávalók (1 kisebb formához – 8 szelethez): 15 dkg minél
finomabb szemű kukoricadara, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1 tojás, 2
evőkanál tejföl, 1 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, fél tasak sütőpor, csipet
só;a tálaláshoz: savanykás lekvár, barack, fahéjas porcukor.
Elkészítése: A tojást, a vajat és a cukrokat habosra verjük.
Hozzádolgozzuk a tejfölt, majd lassú fokozaton a lisztet és a málét, a sót meg
a sütőport. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy piskótavastagságú tésztát
kapjunk. Kikent formába öntjük, 10 percig pihentetjük, majd előmelegített
sütőben addig sütjük, míg szépen pirulni kezd, tűpróba után kivesszük,
kihűtjük. Szeletekre vágva, lekvárral megkenve, gyümölccsel, fahéjas
porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése