Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg gomba, 1 közepes padlizsán,
1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, tej; 1-2 szelet kenyér, 3-4 szelet sonka, 4
kisebb gomba, kakukkfű; továbbá: só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, zsiradékon
megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott padlizsánt, pár
percig kavargatva sütjük, belekavarjuk a felvágott gombát, kissé összesütjük,
sózzuk, borsozzuk, felengedjük kevés vízzel, megpároljuk. Ha kész, botmixerrel
krémesítjük, belekavarjuk a lisztet, feltesszük főni. Annyi tejet kavarunk
hozzá, hogy tetszés szerinti sűrűségű legyen. Közben serpenyőben, nagyon kevés
zsiradékon megpirítjuk a gombát, kiszedjük, a helyére tesszük az apróra vágott
sonkát és kenyérkockákat, megszórjuk morzsolt kakukkfűvel. A zsiradékból
kiszedjük, a leves tetején, a gombával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése