Gombás padlizsán-krémleves

Egy igazán különleges leves, a padlizsán, és a gomba kiválóan társíthatóak :)


Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg gomba, 1 közepes padlizsán, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, tej; 1-2 szelet kenyér, 3-4 szelet sonka, 4 kisebb gomba, kakukkfű; továbbá: só, bors, zsiradék.


Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk, zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott padlizsánt, pár percig kavargatva sütjük, belekavarjuk a felvágott gombát, kissé összesütjük, sózzuk, borsozzuk, felengedjük kevés vízzel, megpároljuk. Ha kész, botmixerrel krémesítjük, belekavarjuk a lisztet, feltesszük főni. Annyi tejet kavarunk hozzá, hogy tetszés szerinti sűrűségű legyen. Közben serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon megpirítjuk a gombát, kiszedjük, a helyére tesszük az apróra vágott sonkát és kenyérkockákat, megszórjuk morzsolt kakukkfűvel. A zsiradékból kiszedjük, a leves tetején, a gombával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése