Egyszerűnek tűnik, és az is, olyan napokra ajánlom, amikor valami könnyű ételre vágyunk.
Hozzávalók (4 személyre): 8 kemény tojás, 2 evőkanál liszt,
tej, só, fehér bors, zsiradék, zöldkapor, csipet szerecsendió reszelék, ecet; a
körethez: ízlés szerint bulgur, vagy rizs, 2-3 evőkanál mélyhűtött aprított
paprika (vagy 1 friss), ételízesítő, zsiradék.
Elkészítése: Először a paprikákat kissé megdinszteljük a
zsiradékon, hozzáadva a rizst vagy a bulgurt kissé összesütjük. Megszórjuk
ételízesítővel, vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk. Közben zsiradékon
kissé megsütjük a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne kapjon színt. Lassanként
annyi tejjel engedjük fel, amilyen sűrűre szeretjük a szószt. Sót, borsot
teszünk bele, aprított zöldkaporral és szerecsendióval ízesítjük, majd mielőtt
levennénk, kevés ecettel savanyítjuk, ezzel még 1-2 percig forraljuk, míg az
ecet erős szaga már nem érzik.
Az elkészült rizst vagy bulgurt a szósszal alaposan
meglocsolt szósszal és tojással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése