Tojásos étel savanyú szósszal



Egyszerűnek tűnik, és az is, olyan napokra ajánlom, amikor valami könnyű ételre vágyunk.

Hozzávalók (4 személyre): 8 kemény tojás, 2 evőkanál liszt, tej, só, fehér bors, zsiradék, zöldkapor, csipet szerecsendió reszelék, ecet; a körethez: ízlés szerint bulgur, vagy rizs, 2-3 evőkanál mélyhűtött aprított paprika (vagy 1 friss), ételízesítő, zsiradék.


Elkészítése: Először a paprikákat kissé megdinszteljük a zsiradékon, hozzáadva a rizst vagy a bulgurt kissé összesütjük. Megszórjuk ételízesítővel, vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk. Közben zsiradékon kissé megsütjük a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne kapjon színt. Lassanként annyi tejjel engedjük fel, amilyen sűrűre szeretjük a szószt. Sót, borsot teszünk bele, aprított zöldkaporral és szerecsendióval ízesítjük, majd mielőtt levennénk, kevés ecettel savanyítjuk, ezzel még 1-2 percig forraljuk, míg az ecet erős szaga már nem érzik.
Az elkészült rizst vagy bulgurt a szósszal alaposan meglocsolt szósszal és tojással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése