Hozzávalók: 40 dkg disznóhús, 40 dkg marhahús, 20 dkg friss,
fehér szalonna, 1 kisebb lilahagyma, só, bors, majoránna, 2,5 dl jéghideg víz.
Elkészítése: A húsokat apró lyukú darálón ledaráljuk a
hagymával. Mixertálba tesszük, magas dagasztási funkción elkezdjük kidolgozni.
Hozzáadjuk a fűszereket, és lassanként a jegesen hideg vizet. Alaposan
kidolgozzuk, hogy masszaszerű legyen. Sütőpapírral bélelt kalácssütő formába
halmozzuk, jól eldolgozzuk. Sütőpapírral lefedve 180 fokon 1 órát sütjük, ekkor
a végén belevágva megnézzük, hogy elkészült-e, ha igen, visszatoljuk, míg a
teteje vékony rétegben szép pirosra sül. Kivéve 10 percig hűlni hagyjuk, majd
rácsra emelve kihűtjük.
Megjegyzés: Sajnos a bolti húsoknál nagy az esélye, hogy
kissé összesül, mire a lé kifő belőle, de így is megéri elkészíteni. A levet a
40-ik percben öntsük le róla. Melegen feltétként kínálhatjuk, hidegen szép,
vékony szeleteket vághatunk belőle, és akár uzsonnára is elvihetjük. Sokkal
egészségesebb, mint az üzletben kapható társai.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése