Leberkäse, a német húskenyér



Hozzávalók: 40 dkg disznóhús, 40 dkg marhahús, 20 dkg friss, fehér szalonna, 1 kisebb lilahagyma, só, bors, majoránna, 2,5 dl jéghideg víz.



Elkészítése: A húsokat apró lyukú darálón ledaráljuk a hagymával. Mixertálba tesszük, magas dagasztási funkción elkezdjük kidolgozni. Hozzáadjuk a fűszereket, és lassanként a jegesen hideg vizet. Alaposan kidolgozzuk, hogy masszaszerű legyen. Sütőpapírral bélelt kalácssütő formába halmozzuk, jól eldolgozzuk. Sütőpapírral lefedve 180 fokon 1 órát sütjük, ekkor a végén belevágva megnézzük, hogy elkészült-e, ha igen, visszatoljuk, míg a teteje vékony rétegben szép pirosra sül. Kivéve 10 percig hűlni hagyjuk, majd rácsra emelve kihűtjük.

Megjegyzés: Sajnos a bolti húsoknál nagy az esélye, hogy kissé összesül, mire a lé kifő belőle, de így is megéri elkészíteni. A levet a 40-ik percben öntsük le róla. Melegen feltétként kínálhatjuk, hidegen szép, vékony szeleteket vághatunk belőle, és akár uzsonnára is elvihetjük. Sokkal egészségesebb, mint az üzletben kapható társai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése