Hozzávalók: 1 szép nagy csülök; a páchoz: 3-4 evőkanál
ketchup, 2-3 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citrom, 2-3 cikk
zúzott fokhagyma, 1 teáskanál szárított majoránna, fél teáskanálnyi csombor és
tört csombor, 1 teáskanálnyi disznóhús fűszer; a körítéshez: 4 kisebb alma,
burgonya; só, bors.
Elkészítése: A csülköt szárazra töröljük, sóval-borssal
bedörzsölgetjük. A páchoz valókat elkavarjuk, a csülköt minden oldalról jól
bekenegetjük, zárható edénybe tesszük, vagy folpackal lezárjuk, másnapig hűtőbe
tesszük. Ekkor zsiradékkal kikent hőálló edénybe emeljük, rákenegetjük a melléfolyt
pácot, nagyobb darabokra vágott, sóval-borssal megszórt burgonyát és almát
rakunk mellé. Sütőpapírral lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig
sütjük, a papírt levéve, visszatoljuk, és minél sűrűbben kenegetjük saját
levével. Szép pirosra sütjük. Már melegen szépen szeletelhető, finom, omlós.
Megjegyzés: Akár 2 éjszakát is hagyhatjuk pácolódni, csak
jót tesz neki. Ha nem szeretjük az egész csülköket, vásároljuk eleve szeletekre
vágva, a pácolási eljárás ugyanaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése